Αξιοθέατα του Νομού Χανίων

Στα Χανιά οι αυστηροί ορεινοί όγκοι συναντούν το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας ένα τοπίο σπάνιας και μοναδικής ομορφιάς. Οι παραλίες τα κρυστάλλινα νερά, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, το ήπιο κλίμα διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και ένα μαγευτικό περιβάλλον που σας προκαλεί να το εξερευνήσετε. Ο κρητικός πολιτισµός ήταν ανέκαθεν στενά συνδεδεμένος µε τη φύση και ο σεβασµός των Κρητών προς τον κόσµο που τους περιέβαλε αντικατοπτριζόταν όχι µόνο στον τρόπο ζωής του, αλλά και την τέχνη και την θρησκεία τους.
Το συγκρότημα βρίσκεται στη σημερινή οδό Χάληδων και στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Σώζεται στο μεγαλύτερο μέρος του αλλοιωμένο από σύγχρονες επεμβάσεις.
Η μονή Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται στον δρόμο για το Ελαφονήσι 76 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από τα Χανιά και είναι επίσης ένας μικρός οικισμός με λίγους μόνιμους κατοίκους.
Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο φαράγγι σε ολόκληρη την Ευρώπη και το διασχίζουν κάθε χρόνο, πάνω από τριακόσιες χιλιάδες επισκέπτες.
Το σπήλαιο βρίσκεται, στην περιοχή «Δρέπανο» του Ακρωτηρίου Χανίων και ανακαλύφθηκε τυχαία από ψαροντουφεκά.  Η είσοδος της σπηλιάς βρίσκεται σε βάθος δέκα μέτρων στο βυθό της θάλασσας.
Κύλιση στην αρχή
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework